MapGear ontwikkelt WOII app voor Overijssel

09-11-2020 | Nieuws

Wat gebeurde er in de Tweede Wereldoorlog in jouw regio? Dat brengen we bij MapGear in kaart in een nieuwe app. Hier kunnen kinderen via de interactieve kaart historisch interessante locaties in hun buurt opzoeken en hier meer van te weten komen. Een prachtige combi van kaarten en kennis dus!

De app is bedoeld voor kinderen t/m 12 jaar. Met als belangrijkste doel educatie en aandacht voor de geschiedenis tussen 1940 en 1945. Zo is er informatie te vinden over V1-lanceerplekken, net als foto’s en verhalen van verzetshelden. Ook kunnen kinderen zelf een route maken langs interessante locaties om deze (samen met ouders of begeleiders) te bezoeken, bijvoorbeeld met de fiets of auto.

De app is ontwikkeld in opdracht van Stichting Platform WO2 Overijssel. Historisch Centrum Overijssel zorgt voor de inhoud en Mondriaan Fonds heeft subsidie beschikbaar gesteld voor de bouw.

De app zal begin 2021 gratis beschikbaar worden gesteld voor zowel Apple- als Android smartphones.

Ga jij hem downloaden?

Maak kennis met GeoApps

Maak kennis met GeoApps tijdens een vrijblijvende demonstratie door één van onze experts en ontdek wat Geoapps voor uw organisatie kan betekenen.

Wij komen graag bij u op locatie, maar u bent uiteraard ook welkom in ons kantoor in Deventer. Laat uw gegevens achter of neem contact op met ons via 0570-74 60 70.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.