Altijd en overal professionals matchen met online GeoApps kaart

09-03-2021 | Blog

Consultant Ilse Dieben adviseert klanten door heel Nederland over inzetbaarheidsvraagstukken, waarbij ook verzuimcoaches worden ingezet. Vesting Casemanagement coacht namelijk leidinggevenden bij inzetbaarheidsvraagstukken. “In de online kaart zien we meteen welke coaches voldoen aan de eisen van een klant én wie beschikbaar is voor een project. De kaart is overal via wifi in te zien en altijd actueel. Het is voor ons echt een uitkomst.”

Fysieke kaart op kantoor

“Voorheen hing een fysieke kaart op kantoor”, vertelt Ilse. “Maar als consultant zijn we juist vaak onderweg. Dan heb je geen inzicht in de beschikbaarheid van verzuimcoaches. Soms moest ik onderweg naar Groningen eerst nog langs kantoor, alleen om de kaart te checken… Voorheen probeerden we dit actueel te houden in allerlei Excel-lijstjes, maar dat bleek niet werkbaar. Een actuele online kaart is dus een hele uitkomst!”

Altijd online inzicht

De huidige interactieve kaart is online (dus ook onderweg) te raadplegen en dat biedt veel voordelen. “Nu kunnen meerder collega’s tegelijk aanpassingen in de beschikbaarheid van onze coaches doorvoeren. Deze zijn direct voor iedereen te zien.

Daarnaast kunnen Ilse en haar collega’s direct selecteren op specifieke eisen van een klant. Denk aan de expertise van een coach, behaalde certificaten én beschikbaarheid. “Dan verdwijnen alle coaches die daar niet aan voldoen tijdelijk van de kaart. Vervolgens kijken we pas naar de reisafstand. Zo maken we de beste match voor klant én coach.”

Welke coaches zijn 30 kilometer rond Amsterdam beschikbaar?

Ilse: “Ons werk ontwikkelt zich telkens, dus ook de kaart is een ‘on going’ proces. Het is fijn dat we daarin makkelijk met Maarten van Middendorp (GIS-specialist bij GeoApps) kunnen schakelen. Zo hebben we vorig jaar een analyse optie laten inbouwen. Nu berekent de kaart automatisch in hoeveel coaches beschikbaar zijn met de gewenste ervaring binnen 30 km rond een klant. Zeker nu we als team thuiswerken is de digitale kaart een grote meerwaarde.”

Ook geschikt voor detachering & zorg

Maar waarom is juist een geografische oplossing zo effectief? “Omdat het ontzettend overzichtelijk werkt om informatie geografisch weer te geven,” meent Ilse. “Daarnaast toont de kaart ook meteen de lege plekken. Namelijk gebieden waar momenteel weinig professionals beschikbaar zijn. Zo zien wij meteen in welke regio’s we meer coaches moeten aanhaken voor een betere landelijke dekking.”
Kortom; een interessante tool voor andere bedrijven die locatie én beschikbaarheid snel willen inzien. “Denk aan de detachering, maar ook buurtteams in de zorg of wijkverpleegkundigen,” voegt Ilse toe.

 

De kaart van Vestingcase Management

Met de gebiedsanalyse selecteer je snel op expertise, beschikbaarheid én locatie.  In dit voorbeeld zijn 21 professionals met kennis van verzuim, in een straal van 25 km rondom de opdrachtgever, zichtbaar op de kaart.

Maak kennis met GeoApps

Maak kennis met GeoApps tijdens een vrijblijvende demonstratie door één van onze experts en ontdek wat Geoapps voor uw organisatie kan betekenen.

Wij komen graag bij u op locatie, maar u bent uiteraard ook welkom in ons kantoor in Deventer. Laat uw gegevens achter of neem contact op met ons via 0570-74 60 70.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.