product owner

Sander legt uit: wat doet een Product Owner precies?

08-05-2020 | Blog

Sinds half april 2020 is GeoApps een collega rijker: Sander Wijsman uit Utrecht is gestart als Product Owner. Voorheen werkte hij bij Nieuwland Geo-informatie en deed daar veel ervaring op met software voor ingenieursbureaus, overheidsinstellingen zoals gemeenten en waterschappen. “Elke wens van een opdrachtgever kan de software een stukje beter maken. Zorgen dat ideeën goed landen en out-of-the-box denken om samen tot het beste product komen: dat is het allerleukste.”

Waarom is een Product Owner essentieel?

“Het is goed iemand te hebben die de roadmap beheert, het overzicht houdt en prioriteiten afweegt. Die het onderscheid maakt tussen de belangrijke eisen en belangen op de korte en lange termijn. En daarbij functies die voor de gebruikers van belang zijn, waardoor het product beter presteert, binnen de afgesproken tijd realiseert.”

Thuiswerken

Het is natuurlijk wel een gekke periode om te starten, nu team GeoApps vanuit huis werkt. “In februari heb ik Egbert en Wouter al wel ontmoet. Alle andere collega’s zie ik nu iedere ochtend via Microsoft Teams. Dan doen we een stand-up, waar alle ontwikkelaars vragen en ontwikkelingen met elkaar delen. Dus zo leer ik ook al goed wat er speelt. Een beetje anders, maar nog steeds leuk. Het is een jong en gedreven team.”

Actie

Wat het werk zo mooi maakt? “De verscheidenheid aan actie. We werken met het hele team aan een product, van vormgevers tot ontwikkelaars en bouwers. Je ziet het product groeien. Je ziet de wensen van de opdrachtgever en onze ontwikkelingen samenkomen. Met een sterke visie en de wens om samen een zo goed mogelijk product neer te zetten blijf je dus innoveren.”

“Wanneer een klant een bepaalde functionaliteit wil, vind ik het ook een uitdaging om out of the box te denken. Hoe kunnen we dit uitbreiden? Of kan het nóg beter? Daar een klant en het team enthousiast voor maken: daar haal ik voldoening uit.”

Mondkapje of niet

“Wouter en ik kijken nu vooral inhoudelijk hoe we de rol van de Product Owner op poten gaan zetten. Hoe kunnen we klant wensen nog beter vertalen? Waar kunnen we processen optimaliseren? Ik heb zin om aan de slag te gaan”, sluit Sander af. “Dus als het allemaal weer wat meer mag, ga ik lekker met de trein naar kantoor. Met mondkapje.”

Maak kennis met GeoApps

Maak kennis met GeoApps tijdens een vrijblijvende demonstratie door één van onze experts en ontdek wat Geoapps voor uw organisatie kan betekenen.

Wij komen graag bij u op locatie, maar u bent uiteraard ook welkom in ons kantoor in Deventer. Laat uw gegevens achter of neem contact op met ons via 0570-74 60 70.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.