praatmee - burgerparticipatie software

PraatMee, de ideale participatietool om bewoners bij ruimtelijke projecten te betrekken

17-03-2020 | Nieuws

De online kaartapplicatie ‘PraatMee’ is de ideale online participatietool om inwoners te betrekken bij ruimtelijke projecten. Het actief laten meedenken van inwoners bij het plannen van nieuwe fietsroutes. Dat is precies wat Cleantech Regio bij het project Vlot en Veilig fietsen wilde doen. In de PraatMee applicatie, die werd ontwikkeld door MapGear, kunnen inwoners nu vanuit huis hun mening geven op de plannen voor de aanleg van nieuwe en snelle fietsroutes. Er kan letterlijk vanaf de bank naar ontwerpen van projecten worden gekeken en een reactie worden gegeven.

PraatMee, de ideale participatietool om bewoners bij ruimtelijke projecten te betrekken

Ook werden twee bewonersavonden georganiseerd. Op digitale kaartentafels konden aanwezigen precies zien waar de fietsroutes gepland zijn en wat dit voor hun woonomgeving betekent. Reacties of suggesties konden direct via de kaart worden ingevoerd en opgeslagen. Bovendien kon tot op adresniveau worden ingezoomd, wat zorgde voor veel inzicht en een compleet beeld.

PraatMee, de ideale participatietool om bewoners bij ruimtelijke projecten te betrekken

De PraatMee applicatie wordt enthousiast gebruikt, zowel tijdens de bewonersavonden als thuis door mensen die niet aanwezig konden zijn. Door de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie kan iedereen er direct mee aan de slag. Er zijn inmiddels dan ook al bijna 200 reacties via PraatMee ontvangen. Hieronder bevinden zich zeer veel nuttige tips voor het optimaliseren van de fietsroutes.

Benieuwd hoe de PraatMee applicatie werkt? Neem gerust contact met ons op, wij leggen het graag uit!

Maak kennis met GeoApps

Maak kennis met GeoApps tijdens een vrijblijvende demonstratie door één van onze experts en ontdek wat Geoapps voor uw organisatie kan betekenen.

Wij komen graag bij u op locatie, maar u bent uiteraard ook welkom in ons kantoor in Deventer. Laat uw gegevens achter of neem contact op met ons via 0570-74 60 70.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.