PraatMee, meer draagvlak voor ideeën en plannen

Hoe betrekken wij onze inwoners bij de nieuwe Omgevingsvisie? Hoe reageren inwoners en bedrijven op de gemeentelijke duurzaamheidsplannen? Is er wel voldoende draagvlak voor onze Regionale Energiestrategie? Het zijn vragen waar jij als communicatiestrateeg, beleidsmedewerker en projectleider steeds vaker mee te maken krijgt.

Inwoners verwachten een gemeente die inwoners actief laat meepraten over plannen en ontwikkelingen. Natuurlijk kun je als gemeente een inwoneravond organiseren, maar dat moet tegenwoordig toch ook online kunnen? Sommige mensen vinden het namelijk best lastig om naar zo’n avond te komen. Kunnen we het hen niet wat makkelijker maken? Jazeker, dat is mogelijk! Want nu is er PraatMee.

PraatMee is een online applicatie met een interactieve kaart waarmee inwoners kunnen reageren op ideeën en plannen in hun leefomgeving: snel, simpel en gebruiksvriendelijk.“Een bewonersavond geeft vaak geen representatief beeld”

Tijdens een bewonersavond kun je inwoners natuurlijk informeren over beoogde plannen en ideeën. Toch komt tijdens zo’n avond lang niet iedereen aan het woord. Mensen met de grootste mond hebben vaak het meeste spreektijd. Lastig is ook dat het gemiddelde profiel van de aanwezigen lang niet altijd representatief is voor de hele samenleving.

Met PraatMee kun je eenvoudig een grotere doelgroep bereiken. De applicatie werkt volledig online, dus meepraten kan eenvoudig en iedereen komt aan het woord. Nodig mensen uit via sociale media, zoals Twitter of Facebook of stuur ze een mail met link naar jouw PraatMee app. Of plaats een nieuwsbericht met QR-code in de lokale of regionale krant. Zo weet iedereen wat er speelt en kan iedereen direct reageren.Feedback verzamelen waar je echt iets mee kunt

Niet iedereen is het altijd eens met plannen van de gemeente, hoe goed bedoeld deze ook zijn. Dat is ook haast onmogelijk want: zoveel mensen, zoveel wensen. Toch is het belangrijk dat iedereen gehoord wordt bij het maken van plannen en beleid, niet pas achteraf. Het beste plan is immers het plan met het meeste draagvlak.

Met PraatMee zorg je er als initiatiefnemer voor dat vragen ook daadwerkelijk bruikbare reacties opleveren. Elk reactieformulier is eenvoudig aanpasbaar. Het resultaat? Feedback die goed gestructureerd is, locatiegegevens bevat én representatief inzicht geeft in de meningen en overwegingen van zowel voor- en tegenstanders uit de gehele omgeving.Gebruiksvriendelijk en locatiegericht

Iedereen zet met PraatMee eenvoudig zijn of haar opmerking, vraag of suggestie op de kaart.

Privacy gegarandeerd

PraatMee voldoet aan de richtlijnen voor privacy, alleen geautoriseerde beheerders hebben toegang tot PraatMee-projecten.

Ook op iPad en smartphone

Voor wie onderweg is of thuis op de bank: iedereen kan met PraatMee eenvoudig reageren via smartphone, iPad of PC.

Werkt snel en eenvoudig

Zelfs complexe ontwerptekeningen en 3D-animaties kunnen eenvoudig door iedereen thuis geraadpleegd worden.Deze gemeenten maken al gebruik van onze kaart apps:

Wil je weten wat PraatMee voor jou kan betekenen?

Onze enthousiaste collega’s weten alles van PraatMee en vertellen je er graag meer over. We laten je (op afstand) wat mooie voorbeelden zien. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Je kunt ook zelf contact opnemen via 0570 – 74 60 70 of mailen naar info@mapgear.nl.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.