Gemeente Rotterdam ontwikkelt Wijkatlas met GeoApps!

28-05-2024 | Nieuws

Gemeente Rotterdam ontwikkelt Wijkatlas met GeoApps!

Vorig jaar onderzocht Gemeente Rotterdam hoe ze de uitdagingen in elke wijk duidelijk in kaart kunnen brengen. Ze kozen voor een kaartgerichte aanpak omdat kaarten veel meer inzicht bieden dan rapporten. Bovendien kunnen kaartlagen eenvoudig gecombineerd worden. Dit is handig gezien de vele uitdagingen in Rotterdam en de beperkte ruimte.

Wijkatlas en Duurzaamheidskaarten 2050

De Gemeente Rotterdam lanceerde vorig jaar een initiatief om de uitdagingen in verschillende wijken beter te begrijpen. Dit werd gedaan door een kaartgerichte aanpak te gebruiken, aangezien kaarten meer inzicht bieden dan traditionele rapporten. Door de veelzijdigheid van kaartlagen konden verschillende aspecten gemakkelijk worden gecombineerd. Dit is van belang gezien de diverse problematiek en beperkte ruimte in Rotterdam.

Het samenvoegen van de Wijkatlas Rotterdam en de Duurzaamheidskaarten 2050 resulteerde in een simpele applicatie. De bijna 200 kaartlagen bestrijken daarmee 13 thema’s, wat integraal inzicht geeft. Dit omvat onder andere Ruimtelijke Opbouw, Demografie, Groen, Water & Klimaat, en Ondergrond & Bodem. De Wijkatlas bevat tevens opgavekaarten die de geografische locatie van gemeentelijk beleid weergeven.

Deze geïntegreerde aanpak biedt zowel gedetailleerde inzichten als overzicht van de uitdagingen per wijk. De pilotomgeving wordt verder verbeterd in samenwerking met de gemeente en is al in diverse workshops ingezet.

Waarom GeoApps?

De Gemeente Rotterdam koos bewust voor een 2D-kaartviewer vanwege de brede toegankelijkheid. Hierdoor kunnen alle medewerkers en afdelingen er gemakkelijk mee werken. Mogelijke nieuwe functies, zoals een 3D-weergave, worden overwogen voor toekomstige implementatie.

Meer weten?

Wil je meer informatie over dit project of hoe de Wijkatlas en Duurzaamheidskaarten gemeenten kunnen helpen? Boek een demo via geoapps.nl/demo-aanvragen.

Maak kennis met GeoApps

Maak kennis met GeoApps tijdens een vrijblijvende demonstratie door één van onze experts en ontdek wat Geoapps voor uw organisatie kan betekenen.

Wij komen graag bij u op locatie, maar u bent uiteraard ook welkom in ons kantoor in Deventer. Laat uw gegevens achter of neem contact op met ons via 0570-74 60 70.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.