Burgerparticipatie? Zet het op de kaart met GeoApps en PraatMee! 🗺️
Burgerparticipatie & de omgevingswet
Met de invoering van de Omgevingswet verandert de aanpak van ruimtelijke projecten ingrijpend. Burgerparticipatie wordt een essentieel onderdeel van deze projecten, of het nu gaat om het plaatsen van laadpalen, het ontwikkelen van een nieuwe wijk, of een grootschalig bouwproject. Maar de vraag blijft: wie moet er precies meedoen? En hoe krijg je snel en efficiënt inzicht in welke bewoners en belanghebbenden betrokken moeten worden?
Slimme analyse voor betere participatie
GeoApps maakt het eenvoudig om te bepalen wie er moet participeren. Onze tool biedt snelle en nauwkeurige ruimtelijke analyses waarmee je direct ziet welke adressen binnen een geselecteerde afstand van jouw project liggen. Het werkt heel simpel: prik een punt op de kaart, kies een afstand (hemelsbreed of loopafstand), en download binnen enkele seconden een lijst met relevante adressen. Zo heb je direct alles wat je nodig hebt om mensen uit te nodigen voor inspraak.
PraatMee: Participatieformulieren op maat
Naast de krachtige analysemogelijkheden van GeoApps, biedt PraatMee een gebruiksvriendelijk platform voor burgerparticipatie. Met slimme formulieren kunnen burgers eenvoudig hun mening geven, suggesties doen of feedback geven op plannen. Deze formulieren zijn naadloos te integreren met de analysetool van GeoApps, zodat je iedereen uit de buurt gericht kunt benaderen en hen de kans geeft om actief mee te doen.
Eenvoudig beheer voor gemeenten
GeoApps biedt niet alleen een krachtige analysetool, maar ook een gebruiksvriendelijk dashboard waarmee gemeenten meerdere projecten tegelijk kunnen beheren. Of je nu analyses uitvoert of participatieformulieren beheert, met GeoApps en PraatMee heb je altijd up-to-date inzicht in wie er betrokken moet worden. Met de integratie van PDOK-data, zoals kadastrale grenzen, zorg je voor maximale precisie in het selecteren van de juiste adressen.
Klaar voor de toekomst van burgerparticipatie
GeoApps en PraatMee tillen participatie naar een hoger niveau. Met deze combinatie van ruimtelijke analyses en toegankelijke participatieformulieren voldoen gemeenten niet alleen aan de vereisten van de Omgevingswet, maar betrekken ze burgers op een effectieve en laagdrempelige manier. Zo wordt participatie niet alleen een verplichting, maar een kans om de dialoog te versterken en de kwaliteit van besluitvorming te verbeteren.
Wil je zelf ervaren hoe GeoApps en PraatMee jouw ruimtelijke projecten & burgerparticipatie kunnen verbeteren? Boek een demo en ontdek hoe wij jouw gemeente kunnen ondersteunen in het betrekken van burgers bij belangrijke ruimtelijke projecten!